Archeozoölogisch onderzoek

Wat doet een archeozoöloog?

Archeozoölogie is een onderdeel van het archeologisch onderzoek. Deze discipline onderzoekt de relatie tussen mens en dier en de natuurlijke omgeving van de mens in het verleden. Onze eigen en ervaren specialisten halen heel wat informatie uit dierlijke resten aangetroffen tijdens archeologisch veldwerk.

Veldwerk

Onze specialisten zijn flexibel inzetbaar en kunnen snel voor u aan de slag. Ze staan u in het veld bij met het blootleggen, determineren en registreren van dierlijke resten. Ze denken mee over een gepaste veldwerkstrategie, strategie voor staalname en/of strategie voor de verwerking van dierlijke resten.

Studie botmateriaal

Daarnaast staan onze specialisten ook in voor het assessment of de diepgaandere studie van gewassen of gezeefde dierlijke assemblages. De neerslag hiervan wordt aangeleverd in een rapport met relevante foto’s, tekeningen en tabellen.

icoontje offerte

Vraag een offerte aan

Bent u op zoek naar een bekwaam team voor de uitvoer van uw archeologisch onderzoek, neem dan contact met ons op via mail of telefoon, of via onderstaande knop.

Offerte

Archeologie, en wat nu?

U heeft vragen over archeologie binnen uw project?
Contacteer ons voor een gesprek en we bekijken samen hoe we u een maximale service met minimale zorgen kunnen leveren.

Contact