RAAP België
Archeologie op maat

Maak kennis met ons team

Caroline Ryssaert is naast steentijd- en landschapsarcheoloog, zaakvoerder bij RAAP België. Bij haar kan u terecht met al uw vragen omtrent onze dienstverlening, offertes of voor een vrijblijvend advies.

Caroline studeerde in 2001 af aan de UGent en was daarna betrokken bij verschillende steentijdonderzoeken in Nederland en België, zowel via de UGent als het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. In 2008 stapte ze over naar het commerciële werkveld en voerde sindsdien diverse groot- en kleinschalige onderzoeken uit. Ze bouwde vooral expertise op in het uitvoeren van complexe, multidisciplinaire onderzoeksopdrachten waarbij data uit archeologische, historische en geoarcheologische hoek samengebracht werden.

zaakvoerder – steentijdspecialist – landschapsarcheoloog

Caroline Ryssaert

Floris Beke is het meest blij wanneer hij de kans krijgt om complex en grootschalig, gravend onderzoek uit te voeren of te begeleiden (proefsleuven, opgravingen en werfbegeleidingen). Hij heeft steeds oog voor het evenwicht tussen de belangen van de bouwheer, overheidsinstanties, specialisten en het archeologische vak.

Floris behaalde in 2009 zijn master in archeologie aan de UGent. Hij legde zich toe op de metaaltijden van Noordwest-Europa. Hij ging direct van start in de archeologische privésector waar hij veel ervaring opbouwde met rurale meerperiodensites in de zand- en leemstreek van Vlaanderen, én in het determineren van vondsten uit de Gallo-Romeinse periode en de metaaltijden. Sinds september 2018 is Floris bij RAAP België aan de slag.

archeoloog – projectleider

Floris Beke

Jelle De Mulder zit graag met zijn neus tussen de scherven en is bij RAAP dé specialist die met plezier middeleeuwse aardewerkcontexten uitwerkt van zowel onze eigen projecten, als van uw project! Ook het terrein is hem niet vreemd. Ook daar gaat zijn voorkeur naar de middeleeuwen, en het liefst van al graaft hij binnen stadscontexten.

Jelle studeerde in 2015 af aan de UGent met een thesis over middeleeuws aardewerk. Sindsdien is hij aan het werk als archeoloog en vanaf januari 2018 versterkt hij RAAP-team.

archeoloog – projectleider – middeleeuws aardewerkspecialist

Jelle De Mulder

Louise Ryckebusch staat als projectleider bij RAAP België zowel in voor de werkorganisatie binnen het bedrijf, als het opvolgen en coördineren van diverse dossiers.

Louise studeerde in 2012 af aan de UGent als master archeologie. Sindien werkt ze in de Vlaamse archeologie waar ze veelvuldig ingezet werd bij veldwerk en rapportage, voornamelijk in rurale archeologie. Sinds 2016 versterkt ze het RAAP team.

archeoloog – projectleider

Louise Ryckebusch

.

archeoloog – projectleider

Natascha Derweduwen

Nele Vanholme staat binnen RAAP België als projectleider in voor het opvolgen van zowel klein- als grootschalige dossiers. Daarnaast kan u bij haar ook terecht voor bouwhistorisch en archeozoölogisch onderzoek.

Nele Vanholme vulde haar licentiaat archeologie (UGent, specialisatie archeozoölogie) aan met een master in de monumenten- en landschapszorg (Henry van de Velde Insituut). Ze ging eerst een aantal jaren aan de slag bij een bouwhistorisch bedrijf, maar sinds 2008 is ze voornamelijk aan het werk in de archeologische sector. Haar interesse ligt vooral bij historische stadscontexten en gebouwen waarbij ze haar archeologische kennis verbindt met het bouwhistorische luik. 

archeoloog – projectleider – bouwhistoricus – archeozoöloog

Nele Vanholme

Eveline Van de Velde heeft als office manager een breed scala aan verantwoordelijkheden voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse kantooractiviteiten en het personeelsbeheer.

Met plezier worden taken op de to-do lijst afgevinkt en bestellingen in ontvangst genomen.

office manager

Eveline Van de Velde

Arno

Arno van den Dorpel heeft al sinds zijn studies een voorliefde voor middeleeuwse archeologie. Hij bouwde heel wat ervaring op in archeologisch onderzoek binnen kerken en middeleeuwse begraafplaatsen, vooral binnen stedelijke contexten. Ook vlakdekkende, rurale opgravingen en WOII-sites zijn hem niet vreemd. Zijn grootste passie is het determineren en analyseren van dierlijk botmateriaal en middeleeuws aardewerk.
Arno studeerde in 2013 af als archeoloog aan de UGent en ging daarop aan de slag als archeoloog in de commerciële sector. Sinds 2023 vervoegt hij het RAAP team.

archeoloog

Arno van den Dorpel

Branco Lannoy is een veelzijdige archeoloog die plezier haalt uit uiteenlopende types van veldwerk, maar evengoed uit een diepgravend onderzoek, verwerking of materiaalstudie.

Branco studeerde in 2020 af als archeoloog aan de UGent met een thesis rond glasconsumptie tijdens WOI. Daarna ging hij aan de slag in de archeologie, waarin hij sinds 2022 deel uitmaakt van het Raap team.

archeoloog

Branco Lannoy

.

archeoloog

Elenora Vanbrabant

Floris Philipsen vervult binnen RAAP de rol van fysisch geograaf. Hij voert landschappelijke (boor)onderzoeken uit, en assisteert de archeologen met zijn kennis bij gravende onderzoeken. Naast het landschap heeft Floris een passie voor alles wat met IT te maken heeft. Hij is dan ook verantwoordelijk voor het goed functioneren van alle softwaretoepassingen (GIS, databases, office, etc.).

Floris maakte na het het behalen van zijn bachelor diploma archeologie de overstap naar geologie. Begin 2018 behaalde hij zijn Master in Earth Sciences aan de VU Amsterdam terwijl hij al (deeltijds) in dienst was bij RAAP.

fysisch geograaf

Floris Philipsen

Gill Thomas houdt ervan zijn handen vuil te maken, liefst van al terwijl hij metaalvondsten uit de aarde peutert. Hij heeft al heel wat terreinervaring op zak en wordt ook bij ons vaak ingezet bij veldwerk. Eens dat afgelopen is, gaat hij met plezier met het vondstmateriaal aan de slag, of met een (bureau)studie.

Gill studeerde in 2020 af aan de UGent en kwam kort daarop bij ons team.

archeoloog – metaaldetectorist

Gill Thomas

Jessica Wittebroodt is de fysisch antropoloog binnen het RAAP team. Ze voelt zich als een vis in het water in het depot als ze zich volledig aan de analyse van opgegraven menselijke resten kan wijden. Daarnaast staat Jessica in voor de deponering van archeologische ensembles.

Jessica studeerde in 2019 af aan UGent. In 2022 behaalde ze de titel Master of Bioarchaeological and Forensic Anthropology aan University College London.  

fysisch antropoloog

Jessica Wittebroodt

Natan Heidbüchel houdt van de afwisseling tussen veldwerk – het liefst in stedelijke contexten, de verwerking en analyse van archeologische data en het op tijd en stond rapporteren ervan. Verder draagt hij graag bij aan publiekswerking; zijn diploma als leraar Nederlands-geschiedenis helpt hem daarbij. Hij is gepassioneerd door historische periodes en dan met name de middeleeuwen en vroegmoderne tijd.

Natan studeerde in 2023 af aan de UGent met een archeologische, iconografische en experimenteel archeologische thesis over de rol van verlichting in 15e-eeuwse stadswoningen. Enkele maanden nadien vervoegde hij zich bij ons team.

archeoloog

Natan Heidbüchel

Sophie Barbaix vind je terug achter haar bureau, archeologienota’s schrijvend, of op het terrein. Sophie is geboeid door landschappen!

Nadat ze in 2018 haar studie archeologie afrondde aan de UGent, deed ze verder onderzoek naar waterlandschappen in China. In 2021 behaalde ze daarmee haar doctoraatstitel, waarna ze het team bij RAAP België vervoegde.

archeoloog

Sophie Barbaix

Sylvie Merchie houdt ervan om haar handen vuil te maken! Je vindt haar bij voorkeur terug ergens ten velde of in een diepe opgraafput in de stad. Voor elke archeologische periode weet ze de nodige nieuwsgierigheid aan de dag te leggen. Naast het veldwerk bijt Sylvie zich al eens graag vast in de verwerking van de opgravingsgegevens of een bureaustudie.

Ze studeerde in 2020 af aan de UGent, en kwam in 2022 bij het RAAP team.

archeoloog

Sylvie Merchie

bis-stagiair

Arwen Greeve

bis-stagiair

Joachim Calis

conservatie

Rebekah Petzold

Michèle Hendrickx runt het reilen en zeilen van het RAAP kantoor, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze ondersteunt de administratieve en financiële taken; voorziet de collega’s van het nodige bureau- of werfmateriaal, noem maar op, en dit steeds met een glimlach. Waar nodig wordt ze ook als archeoloog ingezet bij veldwerk of verwerking van vondstmateriaal.

Michèle studeerde in 2008 af als Licenciaat Archeologie & Kunstwetenschappen aan de VUB en vervoegde het Raap-team in 2017.

archeoloog – office manager

Michèle Hendrickx

aardkundige met archeo-ervaring of geo-archeoloog

Jouw naam hier? Check de vacature!

vacature steentijdarcheoloog

steentijd archeoloog

Jouw naam hier? Check de vacature!

projectleider archeologie

Jouw naam hier? Check de vacature!

icoontje offerte

Vraag een offerte aan

Bent u op zoek naar een bekwaam team voor de uitvoer van uw archeologisch onderzoek, neem dan contact met ons op via mail of telefoon, of via onderstaande knop.

Offerte

Archeologie, en wat nu?

U heeft vragen over archeologie binnen uw project?
Contacteer ons voor een gesprek en we bekijken samen hoe we u een maximale service met minimale zorgen kunnen leveren.

Contact