Ontsluiting & publiekswerking

Bij RAAP België zijn we ons er goed van bewust dat een belangrijk onderdeel van archeologisch onderzoek ook het terugvloeien van de resultaten naar het publiek toe is. Wij bieden daarom onze expertise en diensten aan op diverse vlakken.

Ontsluiting

Eén van onze diensten is hierbij het opstellen van studies binnen het kader van onsluiting van erfgoed. Wij brengen niet louter het studieonderwerp in beeld, maar denken proactief mee over creatieve mogelijkheden om dit op een archeologie-vriendelijke manier toegankelijk te maken voor het brede publiek. Dit kan zowel zeer letterlijk gezien worden als hoe een site fysiek toegankelijk gemaakt kan worden, als in een eerder figuurlijke zin, waarbij digitale of analoge wegen verkend worden.

Erfgoed & educatie

Het is mogelijk om een archeoloog tot bij u in de klas te laten komen, en deze rond een bepaald thema te laten vertellen (een bepaalde periode in de geschiedenis, de praktische kant van ons beroep,…).

Ook het uitwerken van een educatief pakket of een educatief spel rond een bepaald thema is mogelijk.

Publieksarcheologie

Daarnaast stellen wij op maat ook pakketten samen wanneer u tijdens of na een lopend archeologisch onderzoek naar buiten wil treden met de resultaten. Hierbij kan gedacht worden aan de klassieke rondleidingen op een opgraving of bij een vooronderzoek, of aan een (pop-up) tentoonstelling. Dit is steeds mogelijk met het oog voor de verschillende doelpublieken.

Dit is eerder een passieve vorm van publieksgerichte archeologie, maar ook projecten waarbij het publiek actiever participeert behoren zeker tot de mogelijkheden.

Vormgeving & reconstructietekeningen

Om uw projecten (grafisch) vorm te geven, beschikken wij over een netwerk van verschillende creatieve partners. Wij bekijken samen met u wie de meest geschikte uitvoerder is. Wij zorgen ervoor dat inhoudelijk vanuit een archeologische en/of historisch perspectief alles klopt.

icoontje offerte

Vraag een offerte aan

Bent u op zoek naar een bekwaam team voor de uitvoer van uw archeologisch onderzoek, neem dan contact met ons op via mail of telefoon, of via onderstaande knop.

Offerte

Archeologie, en wat nu?

U heeft vragen over archeologie binnen uw project?
Contacteer ons voor een gesprek en we bekijken samen hoe we u maximaal kunnen ontzorgen.

Contact