Bouwhistorisch onderzoek

Hoe gaat onze bouwhistoricus te werk?

Het verleden reconstrueren doen we niet enkel op basis van wat in de bodem aanwezig is. Historische gebouwen bieden ons door een grondig onderzoek heel wat informatie over hun levensloop. Deze studie omvat naast een gedegen literatuur- en archiefonderzoek ook een nauwkeurige registratie van het gebouw zelf. Het onderzoek van bovengrondse muurresten, ook wel muurwerkarcheologie genoemd, maakt deel uit van een bouwhistorisch onderzoek. Door de bovengrondse informatie te koppelen aan ondergrondse gegevens is het mogelijk nog beter zicht te krijgen op de bouwevolutie. Dergelijke informatie is onder meer van belang om juiste beslissingen te nemen bij restauratiedossiers.

Wanneer gebeurt dit type onderzoek?

Dit onderzoek kan deel uitmaken van een archeologisch traject, maar kan zeker ook een op zichzelf staande studie zijn in het kader van bijvoorbeeld een beschermingsdossier, of de opmaak van beheersplannen.

icoontje offerte

Vraag een offerte aan

Bent u op zoek naar een bekwaam team voor de uitvoer van uw archeologisch onderzoek, neem dan contact met ons op via mail of telefoon, of via onderstaande knop.

Offerte

Archeologie, en wat nu?

U heeft vragen over archeologie binnen uw project?
Contacteer ons voor een gesprek en we bekijken samen hoe we u een maximale service met minimale zorgen kunnen leveren.

Contact