Geofysisch onderzoek

Wat is geofysisch onderzoek?

Om specifieke vraagstellingen te beantwoorden of bij delicate/complexe contexten kan het wenselijk zijn om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen zonder meteen ingrepen in de bodem te doen. In zulke gevallen kan geofysisch onderzoek een uitkomst bieden om een inschatting te maken van het archeologische potentieel van een terrein.

Dit onderzoek kan met verschillende types apparatuur uitgevoerd worden, naargelang wat met juist in beeld wil brengen. Opties zijn bv. magnetometrie, grondradar of elektromagnetische inductie.

De uitvoer gebeurt afhankelijk van de gekozen techniek en apparatuur met een quad die langzaam over het terrein rijdt en het terrein scant of te voet waarbij de apparatuur gewoon vastgehouden wordt.

Uitvoering?

RAAP België beschikt over een netwerk van verschillende uitvoerders. In functie van uw project gaan we op zoek naar de meest geschikte partner. Samen met hen gaan wij aan de slag met de interpretatie van de gegevens vanuit een archeologisch en historisch standpunt. Op die manier kunnen we een advies formulieren rond bv. verder (voor)onderzoek, beheer of ontsluiting.

icoontje offerte

Vraag een offerte aan

Bent u op zoek naar een bekwaam team voor de uitvoer van uw archeologisch onderzoek, neem dan contact met ons op via mail of telefoon, of via onderstaande knop.

Offerte

Archeologie, en wat nu?

U heeft vragen over archeologie binnen uw project?
Contacteer ons voor een gesprek en we bekijken samen hoe we u een maximale service met minimale zorgen kunnen leveren.

Contact